Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εκπομπή "Χάρμα"

Εκπομπή Χάρμα 29/3/14




Εργασιακό άγχος και σεξουαλική απόδοση: Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη σε δείγμα 2000 αντρών βρέθηκε ότι οι άντρες με επαγγελματικές ανησυχίες δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Τα σεξουαλικά προβλήματα μειώνονται όταν υπάρχει συναισθηματική εγγύτητα με τη σύντροφο, όταν υπάρχουν παιδιά και όταν το εισόδημα είναι υψηλό.


Δήμητρα Πάντα Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην ψυχανάλυση


Στρεσογόνοι φυσικοί και συναισθηματικοί παράγοντες πυροδοτούν το εργασιακό άγχος καθημερινά. Δεν επηρεαζόμαστε όμως όλοι το ίδιο από αυτούς, σε μια ήδη επιβαρυμένη ψυχική διάθεση οι παράγοντες αυτοί επιδρούν περισσότερο, με αποτέλεσμα την ύπαρξη διάφορων βιολογικών και συναισθηματικών ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Οι ικανοποιητικές σχέσεις, η οικογένεια, οι ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής, ο ισορροπημένος τρόπος ζωής, η δια βίου εκπαίδευση και οι συνεδρίες με έναν ψυχολόγο μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το εργασιακό στρες με επιτυχία.

Σουζάνα Μπαλάτση Στυλίστρια

Τι να φοράνε οι άντρες σε επαγγελματικές συναντήσεις: Να αποφεύγουν το μαύρο κοστούμι και να προτιμούν το σκούρο γκρι ή μπλε. Συνδυάζεται άψογα με λευκό πουκάμισο, γαλάζιο ή ριγέ. Και αποφεύγουμε τη φανταχτερή γραβάτα.  Αν φοράμε ρολόι δείχνει ότι έχουμε μια καλή σχέση με το χρόνο και είμαστε οργανωμένοι, οι άντρες καλό θα ήταν να βγάζουν το σκουλαρίκι ή άλλα κοσμήματα ειδικά όταν πάνε για συνέντευξη για μια δουλειά. Οι κάλτσες επίσης είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, καλύτερα να έχουν το ίδιο χρώμα με το παντελόνι.   Τα νύχια οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και να προσέχουμε το άρωμα να είναι διακριτικό.
Γενικά λοιπόν η παρουσία μας θα πρέπει να αποπνέει μια αίσθηση ότι είμαστε περιποιημένοι και καθαροί αλλά όχι μακριά από το στιλ μας. Γιατί αν φοράμε κάτι που δε μας εκφράζει θα νιώθουμε άβολα και είναι χειρότερα. 

Χρήστος Άρχος Αστρολόγος



Προβλέψεις για την επόμενη εβδομάδα






Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΚΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς)



Συζητήσαμε τι είναι μικρομεσαία επιχείρηση, ποιες είναι οι βασικές αρχές οργάνωσης-διοίκησης, ποια είναι η βάση μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και γιατί είναι σημαντική η οργάνωσή της.





Αλέξανδρος Σκεπαριανός Γυμναστής, με μεταπτυχιακό στην Κινησιολογία, υπ. διδάκτωρ στον τομέα Ιατρική της Άθλησης 


Η τακτική άσκηση μέτριας έντασης και κυρίως η αερόβια, είναι η λύση για το άγχος. Ο οργανισμός μας με την άσκηση παράγει ενδορφίνες (θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του σώματος) και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες (αδρεναλίνη και κορτιζόλη). Επίσης, ο συνδυασμός άσκησης και σωστής διατροφής ενισχύουν την παραγωγή κι άλλων ουσιών όπως η ντοπαμίνη που ανεβάζουν τη διάθεση, την αισιοδοξία και την ψυχική αντοχή. Μια καλή συχνότητα άσκησης την εβδομάδα είναι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα από ένα 30'λεπτο.



Κλήρωση δώρου

Ένα μπουκάλι κρασί στο cafe-bar Friends, γωνία Παπάφη με Κλεάνθους

Η κλήρωση έγινε μέσα από τα Ραδιοταξί Μακεδονία (2310 555 111, 2310 550 500 & 18288 με χρέωση μιας αστικής μονάδας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου