Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το σεξ που...εξοντώνει!


Το σεξ που...εξοντώνει!


Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιος που ολοκληρώνει τη σεξουαλική επαφή νιώθει ευτυχισμένος. Η εξήγηση που δίνει η βιοχημεία είναι ότι υπάρχει  «ανταμοιβή» με ουσίες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο και τον κάνουν να αισθάνεται καλά αφού επιτέλεσε το βασικό του στόχο που είναι η αναπαραγωγή...
Πάντως οι μαρσιποφόροι ποντικοί της Αυστραλίας το παρακάνουν. Για μία με δύο εβδομάδες που διαρκεί η περίοδος του ζευγαρώματος τα αρσενικά δεν προλαβαίνουν ούτε να ξεκουραστούν, ούτε καν να φάνε. Το μόνο που κάνουν είναι να ζευγαρώνουν. Όποιο θηλυκό βρεθεί μπροστά τους τελικά θα καταλήξει...από κάτω τους. Ακούραστο το αρσενικό  για περίπου ένα τρίωρο επιτελεί το καθήκον του και συνεχίζει να μένει με το θηλυκό για οκτώ με εννιά ώρες επιπλέον. Όση ώρα δεν κάνει σεξ μάχεται με κάποιο άλλο αρσενικό προκειμένου να κερδίσει το επόμενο θηλυκό που θα γονιμοποιήσει.
Στο τέλος της περιόδου ζευγαρώματος το αρσενικό, έχει χορτάσει από σεξ αλλά είναι εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια. Το ανοσοποιητικό του σύστημα καταρρέει, το στομάχι και τα έντερα αιμορραγούν, εμφανίζει συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και πολλές λοιμώξεις από παράσιτα οπότε πεθαίνει. Τα αρσενικά έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και πλέον είναι άχρηστα. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλούν τις πηγές τροφής στο άγονο μέρος όπου ζουν. Πεθαίνουν για να μένει τροφή για τα θηλυκά ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ίσως τελικά να μην ισχύει η άποψη του Αμερικανού συγγραφέα John Updike ότι «το σεξ είναι σαν το χρήμα, μόνο το πάρα πολύ είναι αρκετό».

(Απόσπασμα από το βιβλίο "Έρωτας, Χημεία & Σεξ", Χαρά Ζήκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου