Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο συγχρονισμός στην ερωτική σχέση


Ο συγχρονισμός στην ερωτική σχέση


Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι αυτά που έχουμε θελήσει στη ζωή.  Ό,τι ζούμε στο παρόν είναι παράγωγο της βούλησής μας, είναι αυτό που επιθυμήσαμε στο παρελθόν, ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε. 
Μπορούμε λοιπόν να επηρεάσουμε τις μελλοντικές μας εμπειρίες και να διαμορφώσουμε το πεπρωμένο μας  αναλογιζόμενοι τι θέλουμε στο παρόν. Όμως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και εστιασμένοι σ' αυτό που επιθυμούμε. Πολλές φορές χανόμαστε στις σκέψεις και στις επιθυμίες. Για παράδειγμα, δε γίνεται να αναζητάς μια καλή σχέση και να έχεις ταυτόχρονα πολλούς ερωτικούς συντρόφους! Επομένως, εσύ ο ίδιος δεν επιτρέπεις να συμβεί αυτό που επιθυμείς ή ίσως να μην θέλεις πραγματικά να συμβεί. Ίσως δεν αναγνωρίζεις τις βαθύτερες υποσυνείδητες ανάγκες σου.
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι σοβαροί, έξυπνοι, πνευματώδεις και εμφανίσιμοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν συναισθηματικό σύντροφο παρόλο που το επιθυμούν και το προσπαθούν πολύ. Σύμφωνα με τον Ταοϊσμό όμως και η πολύ έντονη επιθυμία και η προσπάθεια πέραν του δέοντος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μας διδάσκει να σταματήσουμε να ψάχνουμε για να βρούμε. Είναι η τέχνη να αναζητείς χωρίς να αναζητείς. Παρόλο που ακούγεται σα λογικό παράδοξο, οι σύγχρονες επιστήμες επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη. 
Ο ερωτικός σύντροφος είναι εκδήλωση της δικής σου κατάστασης και όταν θελήσεις να έρθει, θα ξεκινήσει να έρχεται. Αλλά ακόμη και το πιο υπέροχο πλάσμα να συναντήσεις δε θα είναι τέλειο, ούτε όπως το είχες πλάσει στο μυαλό σου, οπότε μην κρίνεις γρήγορα. Άκουσε τη διαίσθησή σου κι αν σου κάνει "κλικ" επένδυσε λίγο χρόνο να γνωριστείτε καλύτερα. Αν διερευνήσεις το άλλο άτομο, μπορεί να θέσεις τη βάση για κάτι πιο μόνιμο ή μπορεί να βρεις σοβαρότατους λόγους τερματισμού της σχέσης με απόλυτη σιγουριά. 
Μην ξεχνάς ότι όλοι περνάμε διάφορες φάσεις στη ζωή μας, ίσως το άλλο πρόσωπο να περνά μια άσχημη καμπή στη ζωή του και να μην ανταποκρίνεται όπως θα ήθελες. Ωστόσο, σε λίγο καιρό μπορεί αυτός ο άνθρωπος  να αναδείξει τον πραγματικό του εαυτό.
Ο συγχρονισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Όλα σου προσφέρονται στη ζωή αλλά αν δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που περνάνε από μπροστά σου (δουλεύεις πολύ, είσαι άνεργος, έχεις άλλα προβλήματα), οι ευκαιρίες απλά θα σε προσπεράσουν.  Λένε ότι ο Νεύτονας καθόταν κάτω από τη μηλιά και τυχαία έπεσε ένα μήλο που ήταν η αφορμή να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας. Ακόμη κι αν δεν αληθεύει αυτό, η αλήθεια είναι η εξής: αν καθίσεις κάτω από τη μηλιά άνοιξη, δε θα πέσει ούτε ένα μήλο ακόμη κι αν αρχίσεις να ταρακουνάς το δέντρο. Αν καθίσεις στο ίδιο σημείο το φθινόπωρο, εφόσον θα είναι ώριμα τα μήλα, θα πέφτουν μόνα τους στα χέρια σου χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλεις καμία προσπάθεια!
   




1 σχόλιο:

  1. Ορθά , κοφτά και σωστά τα περιγράφεις στο κείμενό σου Χαρά !!!! Γυναίκες και άντρες είμαστε άπληστοι στην ζωή......άς κατασταλάξουμε τι θέλουμε και θα έρθουν όπως τα θέλουμε !!! Κώστας.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή