Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μάθε για τον έρωτα!


Μάθε για τον έρωτα!



"...Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους μας: δύο άνθρωποι άγνωστοι νιώθουν κοντά ο ένας στον άλλο, συνευρίσκονται σεξουαλικά και πιστεύουν ότι είναι  η δυνατότερη εμπειρία της ζωής τους. Τα δύο πρόσωπα γνωρίζονται όλο και περισσότερο ώσπου ο εγωισμός τους, οι απογοητεύσεις τους και η αμοιβαία πλήξη σκοτώνει οτιδήποτε έχει απομείνει από την αρχική συγκίνηση. Νόμιζαν ότι η ένταση του αμοιβαίου πάθους τους είναι απόδειξη της αγάπης τους κι αφού το πάθος έσβησε επέρχεται η ρήξη και ο χωρισμός. Αυτό, σε πολλούς από μας, μπορεί να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στη ζωή μας και ενώ αφιερώνουμε χρόνο να ακούμε τραγούδια που μιλούν για έρωτες, να βλέπουμε ταινίες που διηγούνται ευτυχισμένες ή αποτυχημένες ερωτικές ιστορίες δε σκεφτόμαστε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουμε σχετικά με τον έρωτα...
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο έρωτας όπως και η αγάπη είναι κάτι που μαθαίνεται. Μαθαίνεται όπως η ζωγραφική, ο χορός και οι επιστήμες... Λέγοντας «σ’ αγαπώ» και κάνοντας σεξ νομίζουμε ότι αυτό είναι έρωτας.  Όμως οι ανθεκτικές στο χρόνο σχέσεις είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πρόκειται για μια σκληρή διαδικασία εξημέρωσης και εκλέπτυνσης του σεξουαλισμού αλλά και ένωσής του με στοργή.
Χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο, να εμβαθύνουμε στον άλλο, να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες του, τις φιλοδοξίες του και τα ενδιαφέροντά του. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια για ελαχιστοποίηση του εγωισμού και ανάπτυξη της εμπιστοσύνης.   Αν ένα ανθρώπινο ον λέει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα άλλο πρέπει να αναπτύξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτό το ενδιαφέρον: να είναι πιστός και καλός φίλος, να λέει αλήθειες, να αισθάνεται υπεύθυνος, να κάνει τον εαυτό του αξιόπιστο."

Απόσπασμα από το βιβλίο "Έρωτας, Χημεία & Σεξ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου