Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η μονομαχία με τον καθρέφτη


Η μονομαχία με τον καθρέφτη 



Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος που ανανεώνει καθημερινά το περίβλημά του. Το ρούχο αποκαλύπτει τη σχέση που έχουμε εμείς οι ίδιοι με την εικόνα μας. Οι περισσότεροι υποτάσσονται σε ενδυματολογικές επιλογές και ακολουθούν τα στερεότυπα των περιοδικών.
Από το να παγιδευόμαστε σε εικόνες και να ταυτιζόμαστε με αρχέτυπα, είναι προτιμότερο να βάλουμε τη φαντασία να λειτουργήσει, να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ τόσο στα ρούχα όσο και στα διάφορα αξεσουάρ. Θα πρέπει να ταιριάζουν στην προσωπικότητά μας και να ενισχύουν αυτό που θέλουμε να ακτινοβολήσουμε στους άλλους: ότι έχουμε μια σίγουρη εικόνα για τον εαυτό μας. 
Πάντα το διαφορετικό διεγείρει το ενδιαφέρον του άλλου, όχι όμως το ακραίο και το εκκεντρικό. Για παράδειγμα αν όλες οι γυναίκες φοράνε τα ίδια βραχιόλια, το σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίσει η γυναίκα που φορά διαφορετικό ή δε φορά καθόλου.
Το ρούχο μπορεί να αναδείξει τη σεξουαλικότητά μας ή το αντίθετο. Οι γυναίκες που φορούν φούστες μήκους 10 εκατοστών δε σημαίνει ότι φαίνονται πιο sexy…ίσα ίσα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. 
Πειραματιστείτε, δοκιμάστε διάφορα στυλ μέχρι να νιώσετε ότι φεύγετε νικητές στη μονομαχία με τον καθρέφτη.

"Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή, και οι σκέψεις."
 Άντον Τσέχωφ (Ρώσος Συγγραφέας 1860-1904)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου