Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η μαγεία της φωνής

Η μαγεία της φωνής




Αφιερώνουμε ώρες ολόκληρες για να αγοράσουμε ρούχα που θα προβάλουν την εικόνα μας όπως επιθυμούμε ώστε να εντυπωσιάσουμε. Σχεδόν κανείς όμως δεν ασχολείται με το πώς θα διορθώσει τη φωνή του, δηλαδή πώς θα προβάλει τα θετικά χαρακτηριστικά της ή πώς θα αποβάλλει τις αδυναμίες της.
 Όλοι μας έχουμε γνωρίσει άτομα που μας είναι απωθητικά γιατί έχουν εκνευριστικές, τσιριχτές, πολύ δυνατές ή μονότονες φωνές ενώ γοητευόμαστε από τον καθαρό και ζωντανό λόγο. Για να πετύχει κανείς πρέπει να εκπέμπει σιγουριά, αυτοέλεγχο και θετική ενέργεια. Αυτά επιτυγχάνονται με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη σωστή ένταση και χροιά της φωνής, τον κατάλληλο ρυθμό ομιλίας και την άψογη προφορά των λέξεων.
Η φωνή μας μπορεί να μεταδίδει συναισθήματα, όπως ένα μουσικό όργανο. Μπορεί να προκαλέσει χαρά, ενθουσιασμό, σιγουριά, φόβο ή ανακούφιση, ανάλογα πώς θα τη χειριστούμε. Μπορείτε να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας καθώς μιλάτε με κάποιον φίλο, να ακούσετε τη φωνή σας και να διορθώσετε με κατάλληλες τεχνικές και εξάσκηση τα χαρακτηριστικά που δε σας αρέσουν.  
Έτσι, το περιεχόμενο των λόγων σας θα είναι καλύτερα αποδεκτό από τους γύρω σας και φυσικά θα είστε σε θέση να σαγηνεύσετε κάθε πιθανό μελλοντικό σύντροφο ώστε να επιθυμεί να έρθει κοντά σας ή να μαγέψετε το ταίρι σας όταν του μιλάτε για τον έρωτά σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου