Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σε θέλω αποκλειστικά δικό μου!

Σε θέλω αποκλειστικά δικό μου!



Ένα χαρακτηριστικό των ερωτευμένων είναι η κτητικότητα. Ένα χαρακτηριστικό που δε συναντάται μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Πολλά πτηνά και θηλαστικά πολεμούν σχεδόν έως θανάτου για να κάνουν αποκλειστικά δικό τους έναν εραστή. 
Γενικά το αρσενικό φυλάει το θηλυκό για να μην εγκαταλείψει τη σχέση. Γιατί το αρσενικό καταναλώνει πολύ χρόνο και ενέργεια για να κατακτήσει το θηλυκό, να το προστατεύσει και να πολεμήσει τους εισβολείς ή να φέρει φαγητό. Μ' αυτόν τον τρόπο σιγουρεύεται ότι οι απόγονοί του θα φέρουν το DNA του.
Ακόμη και οι πίθηκοι μπονόμπο που είναι εντελώς απελευθερωμένοι σεξουαλικά και κάνουν σεξ με κάθε ευκαιρία, προσπαθούν να έχουν αποκλειστική σχέση με ένα συγκεκριμένο θηλυκό όταν έχει οίστρο. 
Οι άνθρωποι φτάνουν ακόμη και στη δολοφονία του εραστή που ξεστρατίζει. Τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών ενός ερωτευμένου ανθρώπου αλλάζουν δραματικά, με αποτέλεσμα την επικέντρωση της προσοχής του μόνο στο αγαπημένο πρόσωπο, πολλές φορές εις βάρος της δουλειάς, της οικογένειας ή των φίλων του.
Γι' αυτό αν κάποιος δεν σας τονίζει ότι σας θέλει μόνο για εκείνον, αν δεν επιδιώκει να περνάει τον περισσότερο χρόνο του δίπλα σας  ή αν σας πει ότι δε ζηλεύει,  αποκλείεται να είναι ερωτευμένος μαζί σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου