Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εκπομπή Χάρμα

Εκπομπή Χάρμα




Το σημερινό θέμα ήταν τα ψυχοσωματικά νοσήματα. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα καρδιαγγειακά προβλήματα, οι πονοκέφαλοι, οι αϋπνίες, οι πόνοι στη σπονδυλική στήλη, προβλήματα στο στομάχι και στο έντερο. Το στρες προκαλεί αλλαγές στον μεταβολισμό και αυξάνεται το λίπος ενώ μειώνεται η μυική μάζα. Επίσης, το άγχος επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα της γυναίκας και προκαλεί στυτική δυσλειτουργία στους άντρες. 

Δήμητρα Πάντα Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην ψυχανάλυση


Οποιαδήποτε μορφή σωματικής ενόχλησης είναι πολύ πιθανό να αποτελεί εκδήλωση ψυχολογικού στρες. Πρώτα ο Πλάτωνας στην αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνος που είχε συλλάβει τη σημερινή έννοια του όρου ψυχοσωματικός καθώς μίλησε για την ολιστική θεώρηση του ανθρώπου και της ιατρικής. Διατηρώντας έναν τρόπο ζωής που μας βοηθάει να κρατήσουμε το άγχος μακριά από τον οργανισμό μας, να αποσύρουμε την πηγή του άγχους και να αναπτύξουμε τις δικές μας τεχνικές αντιμετώπισής του μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ψυχοσωματικά μας. Για να εξαφανιστούν όμως μόνιμα οι ψυχολογικές αιτίες που συμβάλουν στη σωματική έκφραση των συμπτωμάτων θα πρέπει και η ψυχολογική μου κατάσταση να αλλάξει και αυτό μπορώ να το καταφέρω καλύτερα με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. Όταν έχουμε καλή ψυχολογική διάθεση και ένα υποστηρικτικό κοινωνικό πλαίσιο, η πιθανότητα να μας βρει κάποια αρρώστια ελαττώνεται αλλά δυστυχώς δεν εξαφανίζεται.

Ασημίνα Σταμουλάκη Αστυνόμος Β', Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης 

 1) Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε κατάρτιση εκατοντάδων πλαστών πιστωτικών καρτών. Οι δράστες με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαιναν σε αγορές καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών από επιχειρήσεις των Νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Πραγματοποίησαν εκατοντάδες απατηλές συναλλαγές, προσπορίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος δεκάδων χιλιάδων ευρώ και διάγοντας πολυτελή βίο.
2) Ανάλογης μεθοδολογίας και τρόπου δράσης είναι και η δεύτερη σπείρα.
Οι δράστες με τη χρήση των καρτών-κλώνων προέβαιναν στην αγορά καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών.
3) Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη (17) ετών, για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
4) Σε εξέλιξη οι στοχευμένοι έλεγχοι της Γ.Α.Δ.Θ., για την κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Πραγματοποιήθηκε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας πυροτεχνημάτων στην περιοχή του Λαγκαδά. Κατασχέθηκαν περισσότερα από (7.000)  πυροτεχνήματα, τα οποία διατίθονταν προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
5) Το Σάββατο (05-04-2014)και την Κυριακή (06-04-2014), θα διεξαχθεί η Λαμπαδηδρομία και ο9ος Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», αντίστοιχα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΚΑ



Συμβουλές Επιχειρηματικότητας.
Τι είναι το management σε μια μικρομεσαία επιχείρηση.







Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Μας μίλησε για το έργο του στην προηγούμενη τετραετία και για τα σχέδιά του στην επόμενη.
Το Ραδιοταξί Μακεδονία τον ευχαριστεί πολύ διότι παραχώρησε χώρο στην περιοχή του ΚΤΕΛ όπου τοποθετήθηκε χημική τουαλέτα για τις ανάγκες των μελών του Ραδιοταξί.

Κλήρωση δώρου

Τα σημερινά δώρα της κλήρωσης ήταν δύο βιβλία με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Επιχειρηματικότητα» (συγγραφέας: Χρ. Κουτσουλιάνος).

Η κλήρωση έγινε μέσα από το Ραδιοταξί Μακεδονία (2310 555 111, 2310 550 500 & 18288 με χρέωση αστικής μονάδας).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου