Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο νάρκισσος

Καλή εβδομάδα!


Καλή εβδομάδα! Με σεμνότητα!!!



 Με αφορμή έναν τύπο που ήρθε στην παρέα μου χθες βράδυ έχω να πω τα εξής: προσπαθούσε απελπισμένα να αυξήσει την αυτοεκτίμησή του προβάλλοντας  τον εαυτό του. Μας έλεγε πόσες γυναίκες τον κυνηγάνε, πόσο εύκολο είναι να βρίσκει μικρούλες στα μπαράκια που συχνάζει και να κοιμάται σχεδόν κάθε βράδυ με άλλη.
Αυτά τα έλεγε ένας τύπος που δε θα του έριχνες δεύτερο βλέμμα αν τον έβλεπες κάπου. Καλά, νομίζετε ότι εμείς οι γυναίκες δεν ξέρουμε πόσο μετράει κάθε άντρας; Δεν ξέρουμε πόσες θα ενδιαφερθούν για την εμφάνισή του ή  πόσες θα τον απορρίψουν λόγω χαρακτήρα; Πόσες θα τον κοιτάξουν και πόσες θα αδιαφορήσουν; Και τι επιπέδου είναι αυτές που θα τον κοιτάξουν;
 Ένα βιβλίο ψυχολογίας να ανοίξει κάποιος, το πρώτο πράγμα που θα διαβάσει είναι ότι όταν προσπαθείς να προβάλεις τον εαυτό σου,  πάσχεις από όχι υπερβολική αυτοεκτίμηση αλλά από πολύ μικρή! Οι άνθρωποι που πιστεύουν στον εαυτό τους δεν επιδιώκουν τον θαυμασμό των άλλων. Αυτοί που πραγματικά έχουν επιτυχία με το άλλο φύλο δεν  έχουν ανάγκη να το διατυμπανίσουν. Εκείνοι που το προσπαθούν, είναι σαν τα παιδάκια που κραυγάζουν να τους δει ο μπαμπάς τους να κάνουν κάτι π.χ. να κολυμπάνε ή να παίζουν μπάλα και να τους πει «μπράβο». Βέβαια κι αυτό είναι μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί, διαφορετικά δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Το ξέρετε ότι τα πιο εντυπωσιακά εγκλήματα έγιναν από ανθρώπους  που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων;
Αυτός ο άνθρωπος, για τον οποίο γράφω σήμερα, είχε τόση έπαρση που φαινόταν  να πίστευε ότι όσες γυναίκες ήμασταν στην παρέα τον θέλαμε… πού να ήξερε ότι εμείς βρήκαμε έναν λόγο να γελάμε κάθε φορά που αναφερόμαστε σ’ αυτόν :-)  Να είναι καλά!

Tips!
-Για να επιτύχεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εντυπωσιάσεις τον άλλον είναι όχι να προβάλεις τον εαυτό σου αλλά να δείξεις ότι εσύ εντυπωσιάστηκες από τον άλλον.
-Αφιέρωσε χρόνο στον άλλον, άκουσέ τον και βρες αφορμές να τον επαινέσεις,  θα δεις πόσο πιο αρμονικές γίνονται οι σχέσεις σου.
 -Μην τσαλαπατάς το εγώ του και μη μειώνεις την αξιοπρέπειά του…αν το κάνεις αυτό, το μόνο που θα λάβεις είναι η οργισμένη αντίδρασή του.
 -Αν πιστεύεις ότι ο άλλος είναι σημαντικός και του το δείχνεις, θα έχεις μεγαλύτερη επιρροή πάνω του.
-Εμπιστέψου τη φωνούλα μέσα σου, δηλαδή το υποσυνείδητό σου το οποίο διαμαρτύρεται κάθε φορά που το αγνοείς. Σου λέει ότι ο άνθρωπος που προσποιείται τον σπουδαίο δεν έχει καλή ιδέα για τον εαυτό του, θα έχει για σένα; Γιατί δε συμβουλεύεσαι τον εσώτερο εαυτό σου;
-Άκουσε με προσοχή τον άλλον όταν σου μιλάει για τις σχέσεις του, ερωτικές ή διαπροσωπικές, οι μικροπρέπειες που διηγείται φανερώνουν περισσότερα για τον ίδιο παρά για αυτούς που αναφέρεται. 

-Τέλος, αν έχεις αγαπήσει έναν τέτοιο άνθρωπο, να θυμάσαι ότι δεν έχεις τη δύναμη να τον αλλάξεις,  μπορείς όμως να του δώσεις τη δύναμη να αλλάξει ο ίδιος τον εαυτό του. Γιατί το πιθανότερο είναι ότι κι εκείνος το αποζητά αλλά δε γνωρίζει τον τρόπο!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου