Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Για να αντέξει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια!

Για να αντέξει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια!


Λέγοντας στον άλλο «σ’ αγαπώ» και κάνοντας σεξ μαζί του νομίζουμε ότι αυτό είναι έρωτας. Όμως οι ανθεκτικές στο χρόνο σχέσεις είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πρόκειται για μια σκληρή διαδικασία εξημέρωσης και εκλέπτυνσης του σεξουαλισμού αλλά και ένωσής του με στοργή.
    Χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο, να εμβαθύνουμε στον άλλο, να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες του, τις φιλοδοξίες του και τα ενδιαφέροντά του. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια για ελαχιστοποίηση του εγωισμού και ανάπτυξη της εμπιστοσύνης. Αν ένα ανθρώπινο ον λέει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα άλλο πρέπει να αναπτύξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτό το ενδιαφέρον: να είναι πιστός και καλός φίλος, να λέει αλήθειες, να αισθάνεται υπεύθυνος, να κάνει τον εαυτό του αξιόπιστο. 


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο οργασμός στον άντρα και στη γυναίκα

Ο οργασμός στον άντρα και στη γυναίκα



    Στους άνδρες τη στιγμή της εκσπερμάτισης ενεργοποιείται τόσο έντονα το κέντρο ανταμοιβής-ηδονής όσο και σε κάποιον που είναι εθισμένος στην ηρωίνη και παίρνει τη δόση του. Αυτό δημιουργεί την επιθυμία να επαναλαμβάνεται συνεχώς η σεξουαλική πράξη, πράγμα απαραίτητο για τη διαιώνιση του είδους. 
  Αντίθετα, στις γυναίκες στο μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου παρατηρείται μειωμένη δραστηριότητα, ειδικά στις περιοχές που σχετίζονται με τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων, με την αυτοσυγκράτηση και τη λογική κρίση. Αυτό βοηθά να ξεπεράσει τις αναστολές της και την ένταση, ώστε να απολαύσει το σεξ. 

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ερωτικό παραλήρημα

Ερωτικό παραλήρημα


perierga.gr - Παθιασμένα φιλιά στο παράξενο "Πάρκο της αγάπης"!

    Αναμφισβήτητα ο έρωτας δημιουργεί μέσα μας κάτι που ξεπερνά τη λογική, η αναστάτωση είναι τόσο μεγάλη σαν αυτή που περιγράφεται στους στίχους της Σαπφούς: "Σαν άνεμος μου τίναξε ο έρωτας τη σκέψη, που στο βουνό με δύναμη βελανιδιές λυγάει". 
   Μας λυγίζει ο έρωτας, γιατί ο άλλος έχει τη δυνατότητα να μας χτυπά, να μας πληγώνει και να διαταράσσει τις ισορροπίες μας. Όταν είμαστε ερωτευμένοι ταλαντευόμαστε ανάμεσα στη χαρά και στον υπέρτατο πόνο. Αυτός ο άλλος μας είναι τόσο πολύτιμος, που βασανιζόμαστε από την αμφιβολία, τη ζήλια και την αγωνία μήπως μας τον πάρουν.
  Η απουσία του μας κάνει να περνάμε στιγμές επώδυνες και σκληρές, μας φορτώνει με άγχος, αγωνία εγκατάλειψης και βασανιστικές σκέψεις. Έχουμε το φόβο ότι δεν αγαπιόμαστε από εκείνον τόσο όσο τον αγαπάμε εμείς. Το γεγονός ότι δε γνωρίζει την αγωνία και το μαρτύριο του οποίου εμείς είμαστε όμηροι μας βυθίζει σε μια μοναξιά που μας τρομοκρατεί.
   Πρόκειται για μια κατάσταση αντιφατική, αμφίθυμη και συγκρουσιακή. Πόθος και μίσος, ενθουσιασμός και απογοήτευση, θλίψη και έξαψη, πόνος και ευφορία είναι τα χαρακτηριστικά της "ερωτικής νόσου".

(Στη φωτογραφία είναι το άγαλμα που φέρει τον τίτλο "Το φιλί" και βρίσκεται στο "πάρκο της αγάπης" στη Λίμα του Περού)

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Για αυξημένες σεξουαλικές επιδόσεις!

Για αυξημένες σεξουαλικές επιδόσεις!




Σύμφωνα με ένα μύθο ο Ηρακλής ξεπαρθένεψε 50 γυναίκες σε ένα βράδυ! Φημολογείται ότι ήπιε ένα ρόφημα από τους ριζοκόνδυλους φυτών του γένους Όρχις που ανήκει στην οικογένεια Ορχεΐδες (οι ονομασίες δεν μπορεί να είναι τυχαίες!)…είναι το γνωστό μας σαλέπι! Στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι, κανέλα, κουκουνάρι και πιπερόριζα και να μην αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε σεξουαλικές επιδόσεις.