Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Για να αντέξει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια!

Για να αντέξει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια!


Λέγοντας στον άλλο «σ’ αγαπώ» και κάνοντας σεξ μαζί του νομίζουμε ότι αυτό είναι έρωτας. Όμως οι ανθεκτικές στο χρόνο σχέσεις είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πρόκειται για μια σκληρή διαδικασία εξημέρωσης και εκλέπτυνσης του σεξουαλισμού αλλά και ένωσής του με στοργή.
    Χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο, να εμβαθύνουμε στον άλλο, να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες του, τις φιλοδοξίες του και τα ενδιαφέροντά του. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια για ελαχιστοποίηση του εγωισμού και ανάπτυξη της εμπιστοσύνης. Αν ένα ανθρώπινο ον λέει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα άλλο πρέπει να αναπτύξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτό το ενδιαφέρον: να είναι πιστός και καλός φίλος, να λέει αλήθειες, να αισθάνεται υπεύθυνος, να κάνει τον εαυτό του αξιόπιστο. 


1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο !
    Είναι σίγουρο ότι η σεξουαλική προσωπικότητα διαφοροποιείται ανάλογα με τον/την παρτεναίρ.

    Καλώς ή κακώς αλλιώς κάνει έρωτα ένα άτομα με κάποιο άλλο που απλώς ποθεί, κι αλλιως με κάποιο για το οποίο τρέφει αισθήματα.

    Κι αλλιώς αναβλύζει ο σεξουαλισμός σου όταν είσαι σε χαρά, σε ένταση, όταν προσπαθείς με το σεξ να ξεφύγεις από κάτι...

    Η φωτό μπορεί να ερμηνευτεί σαν μία από τις πιό δημοφιλείς ανδρικές φαντασιώσεις (δυό γυναίκες δε δείχνει ;). Τα ερωτικά παιχνίδια και οι φαντασιώσεις, το πόσο σε βοηθά το άλλο άτομο να τις ζήσεις, πόσο άνετα και πόσο ελεύθερα αισθάνεσαι να τις εξωτερικεύσεις... σημαντικός επίσης ο ρόλος τους.

    Ελπίζω να μη παρεξηγηθώ και να γίνεται κατανοητό ότι δεν "ελαφρύνω" ΚΑΘΟΛΟΥ όσα (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!) έγραψες ούτε τα εκχυδαϊζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή