Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η σύσταση του σπέρματος

Η σύσταση του σπέρματος






Το σπέρμα κατά 90% αποτελείται από νερό. Περιέχει πρωτεΐνες, μπόλικη φρουκτόζη, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, νάτριο, κάλιο  μέχρι και ασκορβικό οξύ, δηλαδή τη γνωστή βιταμίνη C!
 Σημαντικό ρόλο στην ποσότητα του σπέρματος παίζει η ηλικία, η καλή φυσική κατάσταση και η διατροφή. Στον φυσιολογικό άνδρα μετά από αποχή 3-5 ημερών  ο όγκος του σπέρματος  αντιστοιχεί σε 3 χιλιοστόλιτρα περίπου. Γενικά ο όγκος εξαρτάται από τη συχνότητα των εκσπερματίσεων. Κατά κύριο λόγο το 60% του εκσπερματίσματος προέρχεται από τις σπερματοδόχους κύστεις και το 30% από τον προστάτη.
Η αυξημένη ποσότητα του σπέρματος συνδέεται άμεσα με την αυξημένη αυτοπεποίθηση του άντρα αλλά και την ικανοποίηση των οφθαλμών της συντρόφου του. Πέρα απ’ αυτό όμως, αυξημένη ποσότητα σπέρματος σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα γονιμοποίησης και μεγαλύτερη ευχαρίστηση αφού αυξάνεται ο αριθμός των συστολών για τους μύες που προκαλούν ηδονή.
Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ελαττώνεται προοδευτικά μετά από επανειλημμένες εκσπερματίσεις ενώ μειώνεται και όγκος του εκσπερματίσματος. Αποχή μακράς διαρκείας προκαλεί επίσης μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων καθώς και αύξηση των ανώμαλων μορφών.
Έχει βρεθεί ότι αυξημένη συχνότητα εκσπερμάτισης συνδέεται με μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη και βελτίωση του ελέγχου της κύστης. Επίσης κάνει καλό και στη σύντροφο αφού στο σπέρμα υπάρχει προσταγλανδίνη η οποία όταν απορροφάται από το γυναικείο γεννητικό σύστημα έχει ως συνέπεια τη μείωση του κινδύνου να προσβληθεί η γυναίκα από κατάθλιψη.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μου, στην εφημερίδα Μακεδονία, ανοίγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τι θέλουν άντρες και γυναίκες στο σεξ


Τι θέλουν άντρες και γυναίκες στο σεξ





Μια νέα αμερικανική έρευνα επιχείρησε να υποδείξει με ακρίβεια τι είναι αυτό που θέλει μια γυναίκα από τον σύντροφό της. Και το αντίστροφο.
 
Το ότι οι γυναίκες (στις περισσότερες περιπτώσεις) θέλουν συναίσθημα κατά τη διάρκεια του σεξ, το γνωρίζαμε ήδη. Όμως μια νέα έρευνα που έγινε από την εταιρεία προφυλακτικών Durex έρχεται να μιλήσει με ποσοστά.
Στην εν λόγω έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2000 άνδρες και γυναίκες πάνω των 25 ετών, αναφορικά με το είδος του σεξ που προτιμούν και ευχαριστιούνται, τα συμπεράσματα ήταν ξεκάθαρα. Οι γυναίκες επιδιώκουν περισσότερο την περιπέτεια στη σεξουαλική τους ζωή, αλλά τόνισαν πως το συναισθηματικό δέσιμο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για το σεξ.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν οι 9 στις 10 γυναίκες -συγκεκριμένα το 87% του συνόλου- υποστήριξαν ότι το καλύτερο σεξ το έκαναν με κάποιον που γνώριζαν, εμπιστεύονταν ενώ ένα μεγάλο ποσοστό είπε ότι το καλύτερο σεξ το έκανε με κάποιον που κατά το παρελθόν είχε μακροχρόνια σχέση (άρα πληρούσε τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και του συναισθήματος).
Όσο για τους άντρες; Τα ποσοστά θα χαροποιήσουν (ίσως και να εκπλήξουν) το γυναικείο κοινό. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες, σε ποσοστό 96%, θέλουν να έχουν και εκείνοι κάποιο συναισθηματικό δεσμό με την γυναίκα που θα κάνουν σεξ.
Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσαν οι γυναίκες μετά την έρευνα, "το συναίσθημα στο σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα τρυφερότητα, πεταλουδίτσες και λουλουδάκια. Μπορεί να είναι και πολύ άγριες καταστάσεις στις οποίες όμως υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη με έναν δικό σου άνθρωπο".


Σεξ με τον πρώην
Μπορεί το ρητό του λαού να λέει ότι "ο νέος είναι ωραίος", αλλά όπως φαίνεται ισχύει εξίσου και το "ο παλιός είναι αλλιώς".
Σύμφωνα με μια ακόμη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 αντρών και γυναικών από την μεγαλύτερη αμερικανική ιστοσελίδα γνωριμιών, SeekingArrangement.com, το 43% των γυναικών και 47% των αντρών παραδέχτηκε ότι κάνει (περιστασιακό) σεξ με τον/την πρώην, όσο αναζητά έναν νέο έρωτα.
Οι πιο συχνές απαντήσεις γυναικών και αντρών, αναφορικά με το πώς καταλήγουν στο κρεβάτι με τον πρώην τους,  περιλαμβάνουν το ποτό, το φλερτ μαζί του στο facebook ή άλλες σελίδες κοινωνικών δικτύων, αλλά και την τυχαία συνάντησή τους κάποιο βράδυ. Πολλές απαντήσεις ανέφεραν ότι επιστρέφουν, έστω προσωρινά, στην αγκαλιά του πρώην  "με την ελπίδα να τα ξαναβρούν μαζί του/της" ή "λόγω έλλειψης συναισθηματικής οικειότητας" εκείνη την περίοδο της ζωής τους.

Πηγή: http://www.pinnokio.gr/arthro/TI-THELEI-MIA-GYNAIKA-GIA-NA-KANEI-TO-KALYTERO-SEKS-AKOMH-KI-OTAN-EINAI-ME-TON-PRWHN-THS

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τι συμβαίνει μέσα μας όταν χωρίζουμε


Τι συμβαίνει μέσα μας όταν χωρίζουμε


«Όταν χωρίζουμε, είναι σαν να χάνουμε ένα μέλος του σώματός μας. Ο πόνος του χωρισμού είναι ίδιος με το σωματικό πόνο, αφού επηρεάζεται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου» λέει η Δρ Μπρίζελντιν, καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και συνεχίζει «Ο εγκέφαλος μας, μας αποτρέπει ουσιαστικά από το να χωρίσουμε, γιατί ο πόνος που μας προκαλείται είναι σαν να είχαμε, για παράδειγμα, ένα κομμένο δάκτυλο». Με απλά ελληνικά, θα λέγαμε πως ο εγκέφαλος σου δε θέλει να χάσει το μέλος του σώματος (δηλαδή, τον πρώην) που έχει κοπεί από το σώμα σου (δηλαδή, που έφυγε από τη ζωή σου).
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες «Ο πόνος που προκαλείται από μια πληγωμένη καρδιά είναι χειρότερος από κάθε άλλο». Όταν π.χ. πιάνεται το δάχτυλο μας στην πόρτα, ο εγκέφαλος δέχεται συγκεκριμένα μηνύματα από το δάκτυλο και πονάμε μόνο στο σημείο που χτυπήσαμε. «Όταν χωρίζουμε, ο πόνος είναι διάχυτος και 'πονά' όλο μας το σώμα» συμπληρώνει η Δρ Μπρίζελντιν.
Πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι η περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιεί το κέντρο του σωματικού πόνου, συμπίπτει σε πολλά σημεία με την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει και τον ψυχικό πόνο. Οι ερευνητές, μελετώντας με ειδικά μηχανήματα τον εγκέφαλο κάποιων φοιτητών, διαπίστωσαν πως διεγέρθηκαν συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου όταν είδαν τη φωτογραφία μιας πρώην. Μάλιστα, ο πόνος που τους προκλήθηκε ήταν αντίστοιχος με τον πόνο που προκαλείται αν καείς από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ.
Μην ανησυχείς όμως, όπως ακριβώς γιατρεύεται μια πληγή στο σώμα μας, το ίδιο συμβαίνει και με μια πληγωμένη καρδιά. Βέβαια πρέπει να σου πούμε ότι χρειάζεται τουλάχιστον ο διπλάσιος χρόνος. «Ο πρώην αγαπημένος μας, είναι βαθιά ριζωμένος σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου, όπως περιοχές που ρυθμίζουν -τόσο το συναίσθημα- όσο και τις γνωστικές λειτουργίες ή τη μνήμη» εξηγεί η Δρ Μπρίζελντιν. «Φεύγοντας από τη ζωή μας, ο πρώην αφήνει ένα μεγάλο κενό σε πολλά σημεία του εγκεφάλου, κάνοντας πιο δύσκολη την επούλωση του τραύματος», συμπληρώνει.
Κι επειδή δεν υπάρχει τραυμαπλάστ για τέτοιου είδους πληγές, το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μια νέα αγάπη. Ως γνωστόν «ο έρωτας με έρωτα περνάει»... Η Δρ Μπρίζελντιν τονίζει «Ο καλύτερος τρόπος να επουλωθεί το κενό που άφησε ένας πρώην στον εγκέφαλό μας, είναι να αντικατασταθεί με ένα άλλο ερωτικό ενδιαφέρον» λέει η ίδια και συνεχίζει «επίσης το να βγαίνουμε έξω με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/299114/to-ixeres---ti-symvainei-sto-soma-soy-otan-horizeis#ixzz2Qk0i3RqA

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ερωτικά αστεία 5

Ερωτικά αστεία 5





 Τι πονηρό μυαλό είσαι!!! Ένα λουλουδάκι είναι...



Μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τους άντρες, κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν!




Οι μεγάλες...ανάγκες!!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το τίμημα της ομορφιάς!

Το τίμημα της ομορφιάς!



Γνώρισα μια πραγματικά πανέμορφη κοπέλα πριν λίγες μέρες. Μου ζήτησε να της μάθω να φτιάχνει  την πιο αποτελεσματική κρέμα για μάτια και πρόσωπο ώστε να διατηρήσει τη νεότητά της και την ομορφιά της. 
Την ώρα που ξοδέψαμε μαζί, μου περιέγραφε με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια τις σχέσεις της με  τους πιο επιφανείς άντρες της Θεσσαλονίκης (αν ανοίξω το στόμα μου καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!!) αλλά και τα πανάκριβα δώρα που της έκαναν. 
Κάποια στιγμή ανέφερε όμως ότι νιώθει πως φεύγει η ζωή μέσα από τα χέρια της και ότι φοβάται πολύ τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος πάνω της. Δεν είχαμε να συζητήσουμε κάτι άλλο εκτός από το θέμα της ομορφιάς της και των αντρών της. 
Για πρώτη φορά ευχαρίστησα τη μάνα μου που δε με έκανε και πολύ όμορφη, επιβράβευσα τον εαυτό μου που δεν είχα ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) αυτή τη ματαιοδοξία και θυμήθηκα τα λόγια του Ίρβιν Γιάλομ στη "Θεραπεία του Σοπενάουερ": 
"Η πραγματικά όμορφη γυναίκα τόσο συχνά τιμάται και ανταμείβεται αποκλειστικά για την εμφάνισή της, ώστε καταλήγει να παραμελεί την ανάπτυξη άλλων μερών του εαυτού της. Η αυτοπεποίθηση και το αίσθημα της επιτυχίας είναι μόνο επιφανειακά. Και μόλις αρχίσει να μαραίνεται η ομορφιά της, συνειδητοποιεί ότι έχει ελάχιστα να δώσει. Δεν έχει αναπτύξει την τέχνη ούτε να είναι ενδιαφέρουσα ως άνθρωπος ούτε να ενδιαφέρεται για τους άλλους.