Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γάμος

Γάμος


«Ο γάμος είναι η Δυάδα στην Ενότητα. Είναι άριστο να παντρευτεί ένας άνθρωπος αλλά πρέπει να αποφασίσει αν είναι δίκαιο να παντρευτεί. Διότι, αν και ο θεός δεν καταδίκασε κανένα άνθρωπο, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που καταδίκασε τον εαυτό του.  Είναι ο νόμος της ανταμοιβής, οι γονείς και οι πρόγονοι ωφελούν ή βλάπτουν τους απογόνους τους πριν γεννηθούν. Και τους μεταδίδουν ικανότητες, αρετές, αδυναμίες,  φαυλότητες ή κληρονομιές του σώματος. Έτσι, πριν παντρευτεί ένας άνθρωπος, οφείλει από δικαιοσύνη στους απογόνους που είναι ακόμη αγέννητοι, να σκεφτεί καλά ώστε να μη γίνει η αιτία να προκληθούν στο αθώο και αβοήθητο πλάσμα ατέλειωτες συμφορές.» 

Πυθαγόρας

  

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Radiotaxi Makedonia & ACT

Radiotaxi Makedonia & ACT


Φίλοι μου, σας ανακοινώνω τη συνεργασία των Radiotaxi Makedonia & American College of Thessaloniki (ACT). Ελπίζω να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με την προτίμησή σας στα ταξί μας. (2310 555 111 & 18288).

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών μας και στοχεύουμε σε καινοτόμες ενέργειες. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες που θα οδηγήσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. 

Με αυτό το κριτήριο, τέσσερις πτυχιούχοι του American College of Thessaloniki (ACT) κάνουν αυτόν τον καιρό την πρακτική τους άσκηση στην εταιρία μας. Πρόκειται για πτυχιούχους της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με ειδικεύσεις στο Management, Marketing,  Χρηματοοικονομικά, και πιστοποιητικά σε Digital Media και Web Development. Οι απόφοιτοι του ACT έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αποκτώντας ταυτόχρονα πολύτιμη εμπειρία από την αγορά εργασίας.  

Η επιλογή των ειδικοτήτων έγινε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας. Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους και στο δυναμικό τους και θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Σημειώνουμε ότι η πρακτική άσκηση γίνεται υπό την επίβλεψη της Χαράς Ζήκα, Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων (Phd).





Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Καλή εβδομάδα! Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες!

 Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Λέγοντας αυτό πάει το μυαλό μας μόνο στη σωματική βία. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη η λεκτική, η συναισθηματική και η σεξουαλική βία. Όποιος ασκεί κάποια από τις μορφές αυτές βίας μην περιμένετε ότι θα αλλάξει ούτε ότι θα τον ευχαριστήσετε ποτέ! Η συνεχής απαξίωση των συναισθημάτων, η κριτική και η επιθετική συμπεριφορά έχει επιπτώσεις στον ψυχισμό του θύματος, κλονίζεται η εικόνα και η αυτοπεποίθησή του και οδηγείται σε κατάθλιψη ή μετατραυματική διαταραχή. Γι’ αυτό προσοχή! Εξετάστε την κατάσταση ως εξωτερικός παρατηρητής, αναγνωρίστε τι συμβαίνει, μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους και βρείτε τρόπους να προστατέψετε τον εαυτό σας.


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Από τη σημερινή εκπομπή ΧαρΜα. Τα γοητευτικά άτομα επηρεάζουν τους άλλους χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Δεν επιβάλλουν κάτι αλλά δημιουργούν σκέψεις στον άλλο μέχρι να πιστέψει ότι ήταν δική του ιδέα! Κι έτσι καταφέρνουν να κάνουν αυτό που επιθυμούν! Γοητεία ασκεί και το χρήμα αλλά σήμερα υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Μιλήσαμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με το δικηγόρο Μιχάλη Χασιώτη. Συζητήσαμε για τη νέα δουλειά και τα μελλοντικά σχέδιά του με τον τραγουδιστή Χρήστο Ασλάνη. Το σημερινό δώρο της κλήρωσης ήταν 1 μήνας εκμάθηση taekwon-do από το Α. Σ. «Μακεδών» (Σουρή 4, Καλαμαριά). Η κλήρωση έγινε όπως πάντα μέσα από το Ραδιοταξί Μακεδονία 2310 555 111 & 18288 (αστική χρέωση) 


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Πώς θα αυξήσουμε τη γοητεία μας ώστε να επηρεάζουμε τους γύρω μας και ιδιαίτερα το άλλο φύλο; Πολλές όμορφες γυναίκες είναι μόνες ή με άσχημους άντρες (και το αντίστροφο). Μήπως τελικά ισχύει αυτό που έλεγε η K. Hepburn ότι «οι άσχημες γυναίκες ξέρουν περισσότερα για τους άντρες από τις όμορφες»; Αυτά και πολλά άλλα θέματα θα συζητήσουμε στην αυριανή εκπομπή ΧαρΜα, στις 12 το μεσημέρι, στο Radio Arena 89,4 (www.arenafm.gr



Περισσότερες πληροφορίες για σχετικά θέματα θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κόλλημα!

Κόλλημα!


Πολλοί είναι αυτοί που «κολλάνε» σε άτομο του παρελθόντος. Όχι, δεν υπάρχει κανένα χημικό μόριο ή μαγικό χαπάκι για να ξεπεράσει κανείς αυτή την κατάσταση. Αν δεν κάνει κανείς έλεγχο του νου, μπορεί να υποφέρει έτσι ακόμη και για 2 χρόνια! 
Οι εμμονές οφείλονται στη σεροτονίνη. Ωστόσο, με τις κατάλληλες σκέψεις ρυθμίζουμε τον εγκέφαλό μας να εκκρίνει άλλες ουσίες ώστε να νιώθουμε όμορφα και να μπορούμε να αναζητήσουμε  έναν νέο έρωτα στη ζωή μας. 
Η ευτυχία μας είναι ανάλογη της δύναμης του νου μας!




Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Επέλεξε σωστά τον σύντροφό σου!

Επέλεξε σωστά τον σύντροφό σου!


Καλή εβδομάδα!! Με δύναμη και ωραία διάθεση!


Μια αραβική παροιμία λέει: «Διάλεξε το άλογό σου από εκατό, τους φίλους σου από χίλιους και τη γυναίκα σου από δέκα χιλιάδες». Πράγματι, πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς έναν καλό σύντροφο! Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι πολλοί έγγαμοι αμφιβάλλουν αν επέλεξαν σωστά το/τη σύζυγο και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία θα διάλεγαν διαφορετικά. Το πόσο σημαντικό είναι να κάνει κανείς καλή επιλογή το τονίζει η σύγχρονη ιατρική αφού έχει αποδειχτεί ότι ένας καλός γάμος επιμηκύνει τη ζωή. Κάτι που τονίζεται πολύ και στην Αγία Γραφή: «Γυναικός αγαθής μακάριος ο ανήρ, και αριθμός των ημερών αυτού διπλάσιος». 


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Από τη σημερινή εκπομπή ΧαρΜα. Μιλήσαμε για τρόπους ανανέωσης του εαυτού μας. Πρέπει να μάθουμε να κυριαρχούμε στον εαυτό μας και στις παρορμήσεις μας ώστε να πετύχουμε την αλλαγή που έχουμε ως στόχο.
 Φυσικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γίνουμε πιο ελκυστικοί, είναι να φτιάξουμε ένα γοητευτικό χαμόγελο. Για τους τρόπους που υπάρχουν ώστε να έχουμε λευκά και ωραία δόντια μας μίλησε η οδοντίατρος Χρυσούλα Ανδρέου, χειρουργός οδοντίατρος, με μεταπτυχιακό στην αισθητική οδοντιατρική του παν/μίου της Ν. Υόρκης.
 Με τον Ηρακλή Γωνιάδη, Δρ Οικονομικών Επιστημών, Επιχειρηματία και Συνεργάτη του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μιλήσαμε για επιχειρηματικότητα. 
Το σημερινό δώρο της κλήρωσης ήταν μια αποτρίχωση laser για άντρα, προσφορά του Tsolaki Beauty Center, Τσιμισκή 60 & Αγ. Σοφίας. 
Η κλήρωση έγινε μέσα από τα Ραδιοταξί Μακεδονία 2310 555 111 & 18288


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Στην αυριανή εκπομπή ΧαρΜα θα μιλήσουμε για τρόπους ανανέωσης του εαυτού μας ώστε να γίνουμε πιο ελκυστικοί και επιθυμητοί. Εντοπίζουμε τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε και οραματιζόμαστε την εικόνα του εαυτού μας  όπως θα θέλαμε να είναι.
Ένας συγγραφέας λέει ότι καθένας από μας έχει μέσα του τη θέληση ενός Ναπολέοντα. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!
Στις 12:00 το μεσημέρι μάς ακούτε στο Radio Arena 89,4 και μας βλέπετε στο www.arenafm.gr

   

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η αδυναμία των αντρών

Η αδυναμία των αντρών


Οι άνδρες έχουν μια μεγάλη αδυναμία: την ακόρεστη επιθυμία τους για σεξ. Η γυναίκα μπορεί να παίζει με αυτή την αδυναμία. Αν ενδίδει όμως αμέσως ο άντρας μπορεί να κορέσει την επιθυμία του και να φύγει. Αν πάλι αρνείται, το πιθανότερο είναι ότι ο άντρας θα κοιτάξει αλλού να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Χρειάζεται λοιπόν εξυπνάδα και δημιουργικότητα για να είναι αποτελεσματική αυτή η δύναμη της γυναίκας. Μόλις κεντρίσετε το ενδιαφέρον του παρασύρετέ τον σε έναν κόσμο απόλαυσης, αναστάτωσης και ηδονής. Κάντε τον να επιθυμεί συνεχώς περισσότερα και αφήστε τον να πιστεύει ότι έχετε πολύ περισσότερα ακόμη να του προσφέρετε. Θα σας κυνηγήσει  παραδιδόμενος…πιστεύοντας όμως ότι θα είναι ο κατακτητής!




Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μου στο facebook και να λαμβάνετε καθημερινά ενημερώσεις με ανάλογα θέματα


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ας γίνουμε λίγο πιο εγωιστές!

Ας γίνουμε λίγο πιο εγωιστές!


Καλή εβδομάδα!!

Ας γίνουμε λίγο πιο εγωιστές όπως λέει ο Osho, γιατί αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας πώς θα αγαπήσουμε τον άλλον; Λέμε ότι αγαπάμε χωρίς να ξέρουμε τίποτα από αγάπη. Είμαστε ζητιάνοι, επαίτες της αγάπης από το άτομο που μας ενδιαφέρει και όταν η πραγματικότητα εκδηλωθεί, όταν δηλαδή αντιληφθούμε ότι και το άλλο άτομο είναι ένας ζητιάνος, τότε υπάρχει δυστυχία, πόνος, νομίζουμε ότι έχουμε εξαπατηθεί και εξοργιζόμαστε.



Ομιλία Osho για την αγάπη

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Από τη σημερινή εκπομπή ΧαρΜα. Μιλήσαμε για τα λάθη στις ερωτικές μας σχέσεις. Γενικά, καλό είναι να ακούμε αυτή τη φωνούλα που μιλάει μερικές φορές μέσα μας και μας προειδοποιεί για άτομα που εισέρχονται στη ζωή μας. Τις περισσότερες φορές όμως εθελοτυφλούμε, οπότε ας μη ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους.
Συζητήσαμε για την ανδρική περιποίηση με την αισθητικό Μαίρη Τσολάκη, Tsolaki Beauty Center, Τσιμισκή 60 & Αγ. Σοφίας. Μάθαμε πολλά για τη νευρική ανορεξία από την Ελίνα Καραθανάση, ψυχολόγο-οικογενειακή θεραπεύτρια. Ενημερωθήκαμε για την ψύξη-μυικό σπασμό και  τρόπους αντιμετώπισης από τη φυσιοθεραπεύτρια Ευαγγελία Μπακογλίδου.

Ένα τυχερό ζευγάρι θα περάσει μια όμορφη βραδιά αφού το σημερινό δώρο της κλήρωσης είναι ένα δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Life (2310 463620). Η κλήρωση έγινε μέσα από το Ραδιοταξί Μακεδονία 2310 555 111 & 18288.  


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Μη ρίχνεις ευθύνες στους άλλους, δεν σε εξαπατούν οι άλλοι, εσύ ο ίδιος εξαπατάς τον εαυτό σου. Οι άλλοι πάντα σου δείχνουν κάποια σημάδια που αν τα προσέξεις θα δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δε σου εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι κρύβει πράγματα, ότι φλερτάρει κλπ Πολλά είναι τα λάθη που κάνουμε στις ερωτικές μας σχέσεις με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε!
Γι' αυτό θα τα συζητήσουμε και θα προτείνουμε τρόπους να αποφεύγουμε κάποια λαθάκια στην αυριανή εκπομπή ΧαρΜα στις 12 το μεσημέρι στο Radio Arena 89,4 (www.arenafm.gr)


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάρια Α' Βοηθειών

Σεμινάρια Α' Βοηθειών


Το ραδιοταξί Μακεδονία διοργανώνει σεμινάρια α' βοηθειών για τους οδηγούς του. Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, επιτρέπει σε 30 μέλη του Συλλόγου ΟΛΚΟΣ να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ. 
Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας και δηλώστε τη συμμετοχή σας. 
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, στις 30/11/13 στις 11:30 πμ στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. 

Ραδιοταξί Μακεδονία: 2310 555 111 & 18288




Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ονειρέψου με πάθος!

Ονειρέψου με πάθος!


Κρίμα για σένα που πιστεύεις ότι υπάρχει μόνο ό,τι βλέπεις και ό,τι μπορεί να μετρηθεί. Αν δε θέλεις να αγγίξεις το απροσμέτρητο, αν δε σε οδηγούν τα όνειρά σου, αν δε θες να νιώσεις αυτά που δε βλέπεις, δεν πιάνεις και δεν καταλαβαίνεις, έχεις χάσει το νόημα της ζωή σου. Ονειρέψου! Αυτό που ονειρεύεσαι σήμερα,  να ξέρεις ότι θα είναι η πραγματικότητα του αύριο. Γι’ αυτό, ονειρέψου με πάθος! Οραματίσου τον/την σύντροφο που θέλεις, τη ζωή που φαντάζεσαι μαζί του/της και αυτός/ή θα «ακούσει» το κάλεσμά σου, θα έρθει στη συνάντηση που επιθυμείς. Από κει και πέρα η κατάσταση είναι στο χέρι σου, αν θες να την κρατήσεις….ή στο πόδι σου, αν θες να την κλωτσήσεις!   



Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μήπως έχεις πολλές προσδοκίες;

Μήπως έχεις πολλές προσδοκίες;


Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι δεν είναι ο σύντροφός σου που σε εκνευρίζει αλλά εσύ ο ίδιος; Εσύ εκνευρίζεις τον εαυτό σου γιατί ο άλλος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Μήπως περιμένεις πολλά από αυτόν; Μήπως απαιτείς να κάνει πράγματα που ποτέ ο ίδιος δεν είπε ότι μπορεί; Ο Βούδας το εξήγησε πολύ απλά: «Αν ζεις κάνοντας αυτό που θέλεις χωρίς προσδοκίες, έχεις τα πάντα. Αν οι άλλοι σου ανταποδώσουν κάτι, δέξου το με ανοιχτή αγκαλιά. Πάρτο, αγκάλιασέ το, αγάπησέ το αλλά μ η ν   το  π ε ρ ι μ έ ν ε ι ς. Αν θέλεις να υποφέρεις, συνέχισε να γεμίζεις τη ζωή σου με προσδοκίες. Ο κόσμος όμως δεν είναι εδώ για να ικανοποιεί τις προσδοκίες σου!»  


Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Καλή εβδομάδα!

Καλή εβδομάδα!


Αυτές τις μέρες ας κάνουμε μια αλλαγή προς το καλύτερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκήσουμε τον νου μας να βλέπει με νέους τρόπους την ίδια κατάσταση.


Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εκπομπή ΧαρΜα 2/11/13

Εκπομπή ΧαρΜα 2/11/13


Από τη σημερινή εκπομπή ΧαρΜα. Συζητήσαμε για τα λάθη που κάνουμε στις ερωτικές μας σχέσεις. Ένα μεγάλο λάθος είναι ότι παίζουμε παιχνίδια με τον άνθρωπο που επιθυμούμε. Για παράδειγμα του δίνουμε να καταλάβει ότι μπορεί να μας αρέσει μπορεί και όχι, τον βάζουμε να σκέφτεται ότι μπορεί να κάνουμε και κάτι άλλο τις νύχτες που δεν περνάμε μαζί του κλπ. Πιστεύουμε ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τον άλλο να κολλήσει μαζί μας, αλλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι η δημιουργία μιας αρρωστημένης κατάστασης και όχι μιας υγιούς σχέσης. Η εξαπάτηση δεν πρέπει να έχει θέση στην ερωτική ζωή μας.
Φιλοξενήσαμε στο στούντιο τον συγγραφέα Μάκη Ρουσομάνη που μας μίλησε για την αφορμή συγγραφής του βιβλίου του και για τα μελλοντικά σχέδιά του.
Στη σημερινή κλήρωση ένας τυχερός κέρδισε μια δερμοαπόξεση από το Tsolaki Beauty Center (Τσιμισκή 60 & Αγ. Σοφίας, τηλ: 2310 222 607). Η δερμοαπόξεση γίνεται με διαμάντι και κάνει την επιδερμίδα λεία, λαμπερή και αψεγάδιαστη! Ένας ακόμη τυχερός κέρδισε το βιβλίο "Σα να είχε δει φάντασμα" του Μάκη Ρουσομάνη. Η κλήρωση έγινε μέσα από τα ραδιοταξί Μακεδονία (2310 555 111, 18288)



Εκπομπή ΧαρΜα

Εκπομπή ΧαρΜα


Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στις ερωτικές μας σχέσεις; Γιατί νιώθουμε ότι είμαστε με τον "λάθος άνθρωπο"; Μπλέκουμε σε αρρωστημένες καταστάσεις; Πώς θα καλυτερεύσουμε τη σχέση μας; Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε στην εκπομπή ΧαρΜα στις 2/11/13,    12 το μεσημέρι στο ράδιο Arena 89,4 www.arenafm.gr (web camera) 2310 940000