Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού


Εκεί που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι μας έχουν καταραστεί σε αιώνια μοναξιά και χρόνια ατυχία στον έρωτα, γνωρίζουμε κάποιον που μας κάνει να νιώθουμε καρδιοχτύπια και πεταλουδίσματα στο στομάχι. Τότε μια χημική διαδικασία λαμβάνει χώρα με επιτυχία: χωρίς να αντιλαμβανόμαστε κάτι, τα σώματά μας ανταλλάσουν σημαντικότατες πληροφορίες.  Οι φερομόνες που εκκρίνονται μας ενημερώνουν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ανοσοποιητικό σύστημα συμβατό με το δικό μας και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε μαζί του γερούς απογόνους για να διαιωνίσουμε το είδος. Η λογική σκέψη αφοπλίζεται και παρόλο που σκεφτόμαστε ότι ίσως δεν πληρεί τις προδιαγραφές μας εμείς καταστρώνουμε σχέδια κατάκτησής του και φανταζόμαστε ένα κοινό μέλλον...
  
Στο πρώτο ραντεβού προσπαθούμε να φανούμε έξυπνοι, όμορφοι, ενδιαφέροντες και φυσικά…πιο αδύνατοι από όσο είμαστε. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο της κατάστασης (π.χ. μην τηλεφωνήσεις αμέσως, εμφανίσου με μπόλικη αυτοπεποίθηση, να έχεις το μυστηριώδες χαμόγελο της Τζοκόντα κλπ) αλλά συνήθως είναι αναποτελεσματικές. Γιατί αφού δεν είμαστε αυτό που πάμε να δείξουμε απλώς θα φανούμε περισσότερο θεατρίνοι από όσο είμαστε συνήθως...


...σήμερα οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη κάποιον που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα του νου μας. Εκείνος λοιπόν που δε θα είναι βραδύνους και με αναμενόμενες αντιδράσεις αλλά θα επιδείξει δημιουργική συμπεριφορά, φαντασία και πνεύμα σίγουρα θα ξεχωρίσει. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σεχραζάντ, στο αραβικό παραμύθι, η οποία με τις πολυάριθμες διηγήσεις της κατάφερε να μείνει δίπλα στο Σουλτάνο επί χίλιες και μια νύχτες και να σώσει τη ζωή της. 

(Απόσπασμα από το βιβλίο "Έρωτας, Χημεία & Σεξ", Χαρά Ζήκα)

Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για κανούρια άρθρα μου αν πατήσετε "Μου αρέσει" στη σελίδα μου στο facebook:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η σελίδα μου στο fb

Η σελίδα μου στο fb


Από σήμερα θα αρχίσω να χρησιμοποιώ περισσότερο τη σελίδα μου στο facebook  οπότε αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα σχέσεων και να βλέπετε τις sexy ideas πατήστε "Μου αρέσει" στην παρακάτω σελίδα:

Σελίδα στο facebook

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το σεξ που...εξοντώνει!


Το σεξ που...εξοντώνει!


Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιος που ολοκληρώνει τη σεξουαλική επαφή νιώθει ευτυχισμένος. Η εξήγηση που δίνει η βιοχημεία είναι ότι υπάρχει  «ανταμοιβή» με ουσίες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο και τον κάνουν να αισθάνεται καλά αφού επιτέλεσε το βασικό του στόχο που είναι η αναπαραγωγή...
Πάντως οι μαρσιποφόροι ποντικοί της Αυστραλίας το παρακάνουν. Για μία με δύο εβδομάδες που διαρκεί η περίοδος του ζευγαρώματος τα αρσενικά δεν προλαβαίνουν ούτε να ξεκουραστούν, ούτε καν να φάνε. Το μόνο που κάνουν είναι να ζευγαρώνουν. Όποιο θηλυκό βρεθεί μπροστά τους τελικά θα καταλήξει...από κάτω τους. Ακούραστο το αρσενικό  για περίπου ένα τρίωρο επιτελεί το καθήκον του και συνεχίζει να μένει με το θηλυκό για οκτώ με εννιά ώρες επιπλέον. Όση ώρα δεν κάνει σεξ μάχεται με κάποιο άλλο αρσενικό προκειμένου να κερδίσει το επόμενο θηλυκό που θα γονιμοποιήσει.
Στο τέλος της περιόδου ζευγαρώματος το αρσενικό, έχει χορτάσει από σεξ αλλά είναι εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια. Το ανοσοποιητικό του σύστημα καταρρέει, το στομάχι και τα έντερα αιμορραγούν, εμφανίζει συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και πολλές λοιμώξεις από παράσιτα οπότε πεθαίνει. Τα αρσενικά έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους και πλέον είναι άχρηστα. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλούν τις πηγές τροφής στο άγονο μέρος όπου ζουν. Πεθαίνουν για να μένει τροφή για τα θηλυκά ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ίσως τελικά να μην ισχύει η άποψη του Αμερικανού συγγραφέα John Updike ότι «το σεξ είναι σαν το χρήμα, μόνο το πάρα πολύ είναι αρκετό».

(Απόσπασμα από το βιβλίο "Έρωτας, Χημεία & Σεξ", Χαρά Ζήκα)

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σεξουαλική ασυδοσία


Σεξουαλική ασυδοσία


Ο ιππόκαμπος αν και δεν του φαίνεται, έχει πολύ περίεργες συνήθειες και προβλημάτισε αρκετά τους βιολόγους που τον μελετούσαν... 
...Οι επιστήμονες πίστευαν ότι ανήκει στα μονογαμικά είδη και οι ρομαντικοί τον είχαν σαν πρότυπο αφού μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι έχουν μόνο ένα σύντροφο σε όλη τους τη ζωή και μάλιστα είναι τόσο δεμένοι που η απώλεια του ενός σημαίνει και το θάνατο του άλλου. Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν διαπιστώθηκε ότι όχι μονογαμικός δεν είναι  αλλά αντίθετα είναι άστατος, ομοφυλόφιλος και με έκλυτο βίο. Το 37% των σεξουαλικών επαφών είναι ομοφυλοφιλικές ενώ η κοιλίτσα τους, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα,  φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση συντρόφων. Σε ενυδρείο, αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά στο σπίτι καλύτερα να μην τους προτιμήσει κανείς γιατί μπορεί να εκτυλίσσονται αυστηρά ακατάλληλες σκηνές!
Γενικότερα όμως, η σεξουαλική ασυδοσία είναι αχαλίνωτη στη φύση. Ακόμη και οι κύκνοι που θεωρούνταν ότι διάγουν την πιο αγνή ζωή τελικά αποδείχτηκαν άτακτοι. Οι πιγκουίνοι και οι μέλισσες επιδίδονται συχνά σε ομοφυλοφυλικές συνευρέσεις όπως και οι παπαγάλοι, τα σκαθάρια, οι φάλαινες και πολλά άλλα πλάσματα. Ο αφρικανικός βούβαλος διατηρεί χαρέμια ενώ οι πίθηκοι bonobo έχουν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους με κάθε πιθανό συνδυασμό συντρόφων και κάνουν σεξ όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.  Οι άνθρωποι δεν εξαιρούνται βέβαια από αυτή την τάση που υπάρχει στη φύση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Έλβις Πρίσλεϋ που ήθελε πλήθος γυναικών, με προτίμηση στις δεσμευμένες και πολλές φορές έφευγε με μελανιές και τραύματα από οργισμένους συζύγους.  
(Απόσπασμα από το βιβλίο Έρωτας, Χημεία & Σεξ, Χαρά Ζήκα)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο συγχρονισμός στην ερωτική σχέση


Ο συγχρονισμός στην ερωτική σχέση


Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι αυτά που έχουμε θελήσει στη ζωή.  Ό,τι ζούμε στο παρόν είναι παράγωγο της βούλησής μας, είναι αυτό που επιθυμήσαμε στο παρελθόν, ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε. 
Μπορούμε λοιπόν να επηρεάσουμε τις μελλοντικές μας εμπειρίες και να διαμορφώσουμε το πεπρωμένο μας  αναλογιζόμενοι τι θέλουμε στο παρόν. Όμως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και εστιασμένοι σ' αυτό που επιθυμούμε. Πολλές φορές χανόμαστε στις σκέψεις και στις επιθυμίες. Για παράδειγμα, δε γίνεται να αναζητάς μια καλή σχέση και να έχεις ταυτόχρονα πολλούς ερωτικούς συντρόφους! Επομένως, εσύ ο ίδιος δεν επιτρέπεις να συμβεί αυτό που επιθυμείς ή ίσως να μην θέλεις πραγματικά να συμβεί. Ίσως δεν αναγνωρίζεις τις βαθύτερες υποσυνείδητες ανάγκες σου.
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι σοβαροί, έξυπνοι, πνευματώδεις και εμφανίσιμοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν συναισθηματικό σύντροφο παρόλο που το επιθυμούν και το προσπαθούν πολύ. Σύμφωνα με τον Ταοϊσμό όμως και η πολύ έντονη επιθυμία και η προσπάθεια πέραν του δέοντος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μας διδάσκει να σταματήσουμε να ψάχνουμε για να βρούμε. Είναι η τέχνη να αναζητείς χωρίς να αναζητείς. Παρόλο που ακούγεται σα λογικό παράδοξο, οι σύγχρονες επιστήμες επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη. 
Ο ερωτικός σύντροφος είναι εκδήλωση της δικής σου κατάστασης και όταν θελήσεις να έρθει, θα ξεκινήσει να έρχεται. Αλλά ακόμη και το πιο υπέροχο πλάσμα να συναντήσεις δε θα είναι τέλειο, ούτε όπως το είχες πλάσει στο μυαλό σου, οπότε μην κρίνεις γρήγορα. Άκουσε τη διαίσθησή σου κι αν σου κάνει "κλικ" επένδυσε λίγο χρόνο να γνωριστείτε καλύτερα. Αν διερευνήσεις το άλλο άτομο, μπορεί να θέσεις τη βάση για κάτι πιο μόνιμο ή μπορεί να βρεις σοβαρότατους λόγους τερματισμού της σχέσης με απόλυτη σιγουριά. 
Μην ξεχνάς ότι όλοι περνάμε διάφορες φάσεις στη ζωή μας, ίσως το άλλο πρόσωπο να περνά μια άσχημη καμπή στη ζωή του και να μην ανταποκρίνεται όπως θα ήθελες. Ωστόσο, σε λίγο καιρό μπορεί αυτός ο άνθρωπος  να αναδείξει τον πραγματικό του εαυτό.
Ο συγχρονισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Όλα σου προσφέρονται στη ζωή αλλά αν δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που περνάνε από μπροστά σου (δουλεύεις πολύ, είσαι άνεργος, έχεις άλλα προβλήματα), οι ευκαιρίες απλά θα σε προσπεράσουν.  Λένε ότι ο Νεύτονας καθόταν κάτω από τη μηλιά και τυχαία έπεσε ένα μήλο που ήταν η αφορμή να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας. Ακόμη κι αν δεν αληθεύει αυτό, η αλήθεια είναι η εξής: αν καθίσεις κάτω από τη μηλιά άνοιξη, δε θα πέσει ούτε ένα μήλο ακόμη κι αν αρχίσεις να ταρακουνάς το δέντρο. Αν καθίσεις στο ίδιο σημείο το φθινόπωρο, εφόσον θα είναι ώριμα τα μήλα, θα πέφτουν μόνα τους στα χέρια σου χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλεις καμία προσπάθεια!