Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αφροδισιακές ουσίες, μύθος ή πραγματικότητα;

Αφροδισιακές ουσίες, μύθος ή πραγματικότητα;


Υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία; Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διεγείρουμε την ερωτική διάθεση; Τι μέσα διέγερσης χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας;
Αυτά τα ερωτήματα αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα συζητάμε στην εκπομπή "Πάρτε θέση" με τη Χριστίνα Κανατάκη στο TV100.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συνέντευξη στο TV100

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σεβάσου την επιθυμία σου!

Σεβάσου την επιθυμία σου!


Υπάρχει κάτι στη σεξουαλικότητά μας που ο πολιτισμός μας δε σεβάστηκε ποτέ αλλά κι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές: Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια άνδρες και γυναίκες δεν επιτρεπόταν καν να έχουν επιθυμίες, ο γάμος γινόταν καθαρά για τεκνοποιία ή ήταν απόφαση των πατεράδων.
Κι όμως, η επιστήμη αποδεικνύει ότι η σεξουαλική επιθυμία που νιώθουμε για κάποιον δεν είναι καθόλου τυχαία και ότι σχετίζεται με μια ορισμένη ομάδα γονιδίων, που λέγονται γονίδια ιστοσυμβατότητας. Αν σε ένα ζευγάρι τα άτομα έχουν ανόμοια γονίδια ιστοσυμβατότητας, οι απόγονοί τους θα έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.
Δείξε, λοιπόν, σεβασμό στους νόμους της φύσης. Αν νιώθεις επιθυμία για κάποιον προσπάθησε λίγο περισσότερο να είσαι μαζί του. Απέβαλε τον εγωισμό σου και σκέψου ότι είναι για το καλό των απογόνων σου.  Ειδικά αν είσαι άντρας, να ξέρεις ότι πολλές φορές το "όχι" μιας γυναίκας σημαίνει "ναι, αλλά κυνήγησέ με λίγο να αισθανθώ ότι είμαι πολύτιμη για σένα και μετά θα μεγαλώσω τα παιδιά σου". 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη στο TV100


Από την εκπομπή "Πάρτε θέση" με τη Χριστίνα Κανατάκη στο TV100. 
Μιλώντας για τον έρωτα στη γιορτή των ερωτευμένων.
Μπορείτε να δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο:







Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η εμμονή του ερωτευμένου

Η εμμονή του ερωτευμένου



Όταν είμαστε ερωτευμένοι ταλαντευόμαστε ανάμεσα στη χαρά και στον πόνο. Το αγαπημένο πρόσωπο θεωρούμε ότι είναι μοναδικό, πολύτιμο, φοβόμαστε μη μας το πάρουν και πριν καλά καλά καταλάβουμε τι έγινε, νιώθουμε ότι αυτό το άλλο πρόσωπο κρατάει στα χέρια μας το μέλλον μας, την ευτυχία ή τη δυστυχία μας. Κάθε λόγος του, κάθε κίνησή του μπορούν να μας δημιουργήσουν ερωτηματικά, αμφιβολίες, ταραχή. Έχουμε συνεχώς το φόβο ότι δεν αγαπιόμαστε από εκείνον όσο τον αγαπάμε εμείς και κλονίζεται η ύπαρξή μας.
 Και με όλα αυτά, καταλήγουμε να περνάμε σχεδόν το 85% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι σκεπτόμενοι το άλλο άτομο, δηλαδή έχουμε εμμονή με αυτό το άτομο.
        Αυτή η κατάσταση μοιάζει με μια ψυχική διαταραχή που λέγεται ιδεοψυχαναγκαστική. Πρόκειται για άτομα που έχουν έμμονες ιδέες, που φοβούνται μη λερωθούν ή αρρωστήσουν. Πράγματι, βρέθηκε ότι και οι πάσχοντες από αυτή τη διαταραχή και οι ερωτευμένοι εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλίες στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης

Ομιλίες στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης

για "Έρωτα, Χημεία & Σεξ"


Στη Βιβλιοθήκη της Τριανδρίας (4/2/13)



Στη Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινουπόλεως (6/2/13)









Τα ρούχα μου επιμελείται η εταιρεία GRAMA

Τα κοσμήματα επιμελείται η εταιρεία Artstories





Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013