Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η μονομαχία με τον καθρέφτη


Η μονομαχία με τον καθρέφτη 



Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος που ανανεώνει καθημερινά το περίβλημά του. Το ρούχο αποκαλύπτει τη σχέση που έχουμε εμείς οι ίδιοι με την εικόνα μας. Οι περισσότεροι υποτάσσονται σε ενδυματολογικές επιλογές και ακολουθούν τα στερεότυπα των περιοδικών.
Από το να παγιδευόμαστε σε εικόνες και να ταυτιζόμαστε με αρχέτυπα, είναι προτιμότερο να βάλουμε τη φαντασία να λειτουργήσει, να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ τόσο στα ρούχα όσο και στα διάφορα αξεσουάρ. Θα πρέπει να ταιριάζουν στην προσωπικότητά μας και να ενισχύουν αυτό που θέλουμε να ακτινοβολήσουμε στους άλλους: ότι έχουμε μια σίγουρη εικόνα για τον εαυτό μας. 
Πάντα το διαφορετικό διεγείρει το ενδιαφέρον του άλλου, όχι όμως το ακραίο και το εκκεντρικό. Για παράδειγμα αν όλες οι γυναίκες φοράνε τα ίδια βραχιόλια, το σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίσει η γυναίκα που φορά διαφορετικό ή δε φορά καθόλου.
Το ρούχο μπορεί να αναδείξει τη σεξουαλικότητά μας ή το αντίθετο. Οι γυναίκες που φορούν φούστες μήκους 10 εκατοστών δε σημαίνει ότι φαίνονται πιο sexy…ίσα ίσα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. 
Πειραματιστείτε, δοκιμάστε διάφορα στυλ μέχρι να νιώσετε ότι φεύγετε νικητές στη μονομαχία με τον καθρέφτη.

"Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή, και οι σκέψεις."
 Άντον Τσέχωφ (Ρώσος Συγγραφέας 1860-1904)



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σε θέλω αποκλειστικά δικό μου!

Σε θέλω αποκλειστικά δικό μου!



Ένα χαρακτηριστικό των ερωτευμένων είναι η κτητικότητα. Ένα χαρακτηριστικό που δε συναντάται μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Πολλά πτηνά και θηλαστικά πολεμούν σχεδόν έως θανάτου για να κάνουν αποκλειστικά δικό τους έναν εραστή. 
Γενικά το αρσενικό φυλάει το θηλυκό για να μην εγκαταλείψει τη σχέση. Γιατί το αρσενικό καταναλώνει πολύ χρόνο και ενέργεια για να κατακτήσει το θηλυκό, να το προστατεύσει και να πολεμήσει τους εισβολείς ή να φέρει φαγητό. Μ' αυτόν τον τρόπο σιγουρεύεται ότι οι απόγονοί του θα φέρουν το DNA του.
Ακόμη και οι πίθηκοι μπονόμπο που είναι εντελώς απελευθερωμένοι σεξουαλικά και κάνουν σεξ με κάθε ευκαιρία, προσπαθούν να έχουν αποκλειστική σχέση με ένα συγκεκριμένο θηλυκό όταν έχει οίστρο. 
Οι άνθρωποι φτάνουν ακόμη και στη δολοφονία του εραστή που ξεστρατίζει. Τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών ενός ερωτευμένου ανθρώπου αλλάζουν δραματικά, με αποτέλεσμα την επικέντρωση της προσοχής του μόνο στο αγαπημένο πρόσωπο, πολλές φορές εις βάρος της δουλειάς, της οικογένειας ή των φίλων του.
Γι' αυτό αν κάποιος δεν σας τονίζει ότι σας θέλει μόνο για εκείνον, αν δεν επιδιώκει να περνάει τον περισσότερο χρόνο του δίπλα σας  ή αν σας πει ότι δε ζηλεύει,  αποκλείεται να είναι ερωτευμένος μαζί σας.  

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών, διοργανώνει εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ενήλικες, με αφορμή το βιβλίο της Χαράς Ζήκα  με θέμα: «Έρωτας, Χημεία και Σεξ».
Η συγγραφέας, θα παρουσιάσει το ομότιτλο  βιβλίο και θα αναπτύξει  θέματα όπως: πώς επιλέγουμε σύντροφο, γιατί δε διαρκεί ο έρωτας, διαφορές αντρών και γυναικών, πώς να αντιμετωπίζουμε την ερωτική απογοήτευση και τον χωρισμό, τι γίνεται όταν υπάρχει ζήλια ή απιστία.


Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε βιβλιοθήκης διαμορφώνεται ως εξής:


Δευτέρα  4/2/2013 - Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας
(Αμοργού 29, τηλ. 2310 921660) ώρα 7:00 μ.μ.

Τετάρτη  6/2/2013 - Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45,τηλ. 2310 315100) ώρα 7:00 μ.μ.

Δευτέρα 11/2/2013 - Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης (Χατζησίρου & Πελειάδου 1, τηλ. 2310 544851) ώρα 7:00 μ.μ.

 Τετάρτη 13/2/2013Περιφερειακή Βιβλιοθήκη  Άνω Πόλης
Κρίσπου 7,  τηλ. 2310 219329 ώρα 7:00 μ.μ.

Δευτέρα 18/2/2013-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας
(Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370) ώρα 7:00 μ.μ.

Τετάρτη 20/2/2013 - Περιφερειακή Βιβλιοθήκη  40 Εκκλησιών  
(Γ. Βιζυηνού 57, τηλ. 2310 203443) ώρα 7:00 μ.μ.

Δευτέρα 25/2/2013 - Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
(Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα, τηλ. 2310 324666) ώρα 7:00 μ.μ.

Τετάρτη 27/2/2013- Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας 
(Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039) ώρα 7:00 μ.μ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις κατά τόπους Περιφερειακές Βιβλιοθήκες και στην  ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης: www.thessaloniki.gr / Διοίκηση/ Υπηρεσίες / Πολιτιστικές Υπηρεσίες / Διεύθυνση Βιβλιοθηκών / Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Η Χαρά Ζήκα είναι χημικός, Δρ Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Χημεία και Βιοχημεία. Πέρασε πρώτη στο Τμήμα Χημείας και αποφοίτησε με το μεγαλύτερο βαθμό στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και αργότερα για την ερευνητική της εργασία βραβεύτηκε σε διεθνές συνέδριο. Επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία απέκτησε στην Αμερική, Γερμανία, Σλοβακία και Σλοβενία. Εδώ και αρκετά χρόνια αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες, ενώ σε αρκετές έχει μόνιμη στήλη με τίτλο "Η Χημεία της Χαράς". Επίσης κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα γενικού ενδιαφέροντος καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές με τίτλο "Έρωτας, Χημεία & Σεξ". Είναι πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της Επιστήμης και του Πολιτισμού-ΟΛΚΟΣ καθώς και της ομάδας μπάσκετ ΟΛΚΟΣ (olkosclub.blogspot.gr).
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: xarazika@yahoo.com ή στο facebook: Xara Zika A και Xara Zika B.
Επίσης μπορείτε να διαβάζετε καινούρια άρθρα στα εξής ιστολόγια: 
xarazika.blogspot.gr και sexyideas1.blogspot.gr

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα βότανα που αυξάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα


Τα βότανα που αυξάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα


Υπάρχουν κάποια βότανα που αναφέρονται κυρίως σε μεσαιωνικά κείμενα και η επιστήμη σήμερα αποδεικνύει ότι  περιέχουν ουσίες που έχουν διεγερτική δράση. 
Οι πρόγονοί μας είχαν πολλές γνώσεις για την επίδραση των βοτάνων στον ανθρώπινο οργανισμό. Στην αρχαία Ελλάδα οι εταίρες ακριβοπουλούσαν τα μίγματά τους και είχε την καλύτερη φήμη εκείνη που είχε την καλύτερη συνταγή! 
Ας μην ξεχνάμε ότι το πιο γνωστό φάρμακο του κόσμου, η ασπιρίνη, σχετίζεται άμεσα με την ιτιά. Ο Ιπποκράτης πρότεινε ένα αφέψημα από φλοιό ιτιάς για την πτώση του πυρετού, ωστόσο η ασπιρίνη από εμάς τους σύγχρονους χρησιμοποιήθηκε το 1901!

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ?

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ?







Το σεξ είναι ένας ευφυής μηχανισμός της φύσης με σκοπό τη διαιώνιση του είδους. Η ευχαρίστηση που νιώθουμε φτάνοντας σε οργασμό μας ωθεί να αναπαραχθούμε. 
Μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το συναίσθημα της ευχαρίστησης κατά τον οργασμό από το πείραμα με τα ποντίκια που βρίσκονται σε ένα κλουβί με δύο μοχλούς. Πατώντας τον ένα, τους προσφέρεται τροφή ενώ πατώντας τον άλλο φτάνουν σε οργασμό, με τη βοήθεια ενός ηλεκτροδίου που έχει τοποθετηθεί στον εγκέφαλό τους. 
Το αποτέλεσμα ποιο είναι;
Τα περισσότερα ποντίκια πεθαίνουν από αϋπνία και ασιτία πατώντας συνεχώς το μοχλό που τους προκαλεί ηδονή! 

Ο έρωτας είναι χημεία


Ο έρωτας είναι χημεία



Οι σύγχρονες τεχνικές που μας επιτρέπουν να μελετάμε τη λειτουργία του εγκεφάλου και τις ουσίες που εκκρίνονται στον οργανισμό επιβεβαιώνουν την άποψη ότι ο έρωτας είναι χημεία. 
Με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει, τα σώματά μας επικοινωνούν πριν καν ανταλλάξουμε λέξη. Αυτό γίνεται με χημικές ουσίες που μας ειδοποιούν ότι με το άλλο άτομο μπορούμε να κάνουμε καλούς απογόνους με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθούμε τις επιταγές του σώματός μας, να μην καταπιέζουμε την επιθυμία μας αλλά και να μη διαλύουμε εύκολα μια σχέση. 
Γιατί ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που μας συγκλονίζει και μας αναστατώνει. Αλλά ο τερματισμός του είναι από τα πιο τραυματικά γεγονότα στη ζωή μας και εκκρίνονται ουσίες που αποδυναμώνουν την καρδιά. Έχει δηλαδή άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στον ψυχισμό αλλά και στο σώμα μας. 

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η μαγεία της φωνής

Η μαγεία της φωνής




Αφιερώνουμε ώρες ολόκληρες για να αγοράσουμε ρούχα που θα προβάλουν την εικόνα μας όπως επιθυμούμε ώστε να εντυπωσιάσουμε. Σχεδόν κανείς όμως δεν ασχολείται με το πώς θα διορθώσει τη φωνή του, δηλαδή πώς θα προβάλει τα θετικά χαρακτηριστικά της ή πώς θα αποβάλλει τις αδυναμίες της.
 Όλοι μας έχουμε γνωρίσει άτομα που μας είναι απωθητικά γιατί έχουν εκνευριστικές, τσιριχτές, πολύ δυνατές ή μονότονες φωνές ενώ γοητευόμαστε από τον καθαρό και ζωντανό λόγο. Για να πετύχει κανείς πρέπει να εκπέμπει σιγουριά, αυτοέλεγχο και θετική ενέργεια. Αυτά επιτυγχάνονται με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη σωστή ένταση και χροιά της φωνής, τον κατάλληλο ρυθμό ομιλίας και την άψογη προφορά των λέξεων.
Η φωνή μας μπορεί να μεταδίδει συναισθήματα, όπως ένα μουσικό όργανο. Μπορεί να προκαλέσει χαρά, ενθουσιασμό, σιγουριά, φόβο ή ανακούφιση, ανάλογα πώς θα τη χειριστούμε. Μπορείτε να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας καθώς μιλάτε με κάποιον φίλο, να ακούσετε τη φωνή σας και να διορθώσετε με κατάλληλες τεχνικές και εξάσκηση τα χαρακτηριστικά που δε σας αρέσουν.  
Έτσι, το περιεχόμενο των λόγων σας θα είναι καλύτερα αποδεκτό από τους γύρω σας και φυσικά θα είστε σε θέση να σαγηνεύσετε κάθε πιθανό μελλοντικό σύντροφο ώστε να επιθυμεί να έρθει κοντά σας ή να μαγέψετε το ταίρι σας όταν του μιλάτε για τον έρωτά σας! 

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Το φιλί

Το φιλί

Το φιλί στο στόμα είναι μια ευχάριστη και απολαυστική πτυχή της ερωτικής διαδικασίας. Πέρα από αυτό όμως, η επιστήμη αποδεικνύει ότι έχει ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Όταν αγγίζουμε τα χείλη του αγαπημένου μας μια σειρά από χημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα. Συγκεκριμένα, μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης οπότε οι εραστές χαλαρώνουν και αποβάλουν το στρες. Επίσης αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, που είναι υπεύθυνη για το συναισθηματικό δέσιμο στο ζευγάρι αλλά και για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης.

Φυσικά το φιλί αποτελεί και προκαταρτικό του σεξ, μάλιστα πιστεύεται ότι στο σάλιο μας υπάρχει κάποια χημική ουσία που διευκολύνει τη συνεύρεση. Συμβαίνει δηλαδή κάτι ανάλογο με την περίπτωση των αρσενικών γουρουνιών. Στο σάλιο τους  έχει βρεθεί μια ουσία η οποία ερεθίζει τα θηλυκά και γίνεται πιο εύκολα η συνουσία. Μάλιστα η ουσία αυτή παρασκευάστηκε συνθετικά, κυκλοφορεί στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στην τεχνητή γονιμοποίηση.